Remineralitza els teus ossos!
Alga molt rica en calci i tenir un gust suau. Si et vols iniciar en el món de les algues et recomanem començar per aquesta verdura del mar.
VARIETATS:

• Ita-Wakame: làmines fines seques de color verd clar.

• Mekabu: Espora de la planta de sabor salat i textura enganxosa. Quan es cuina l'espera s'obre en forma de flor.

PROPIETATS:

• Rica en calci, nivells alts de vitamines del grup B. Juntament amb l'alga kombu són les més riques en vitamina E i C. També en iode (66-1571 hug / g) i proteïnes.

• Àcid glutàmic estova fibres com els llegums pel que és ideal per augmentar la digestibilitat dels llegums a més d'estovar.

• Elimina greixos, nicotina, substàncies cancerígenes, coàguls, altes dosis de Cadmi, zinc i banadio

• Regulació de la síntesi hepàtica de lípids

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• Remull. 3 minuts (sense nervi) i 10 minuts (si porten nervi) de remull, escórrer i tallar. Es pot menjar en cru o cuinar (bullida, fregida, forn, guisada, saltada...)

• Bullit: 10 a 20 minuts.

SUGGERIMENTS:

• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.

• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva.

• Amanides crues, verdura al vapor o cuita, sopes, guisats, guisats de llegums, plats amb cereals, pizzes, pastissos salats, empanades...

• Es pot macerar abans de barrejar a l'amanida amb (oli d'oliva, ratlladura de llimona, concentrat de poma o qualsevol altre, vinagreta)

• Afegir a la cocció de llegums per estovar i fer-les més digestives.

• Brou remineralitzant: usar diverses tires de wakame i coure durant uns 10 minuts al brou afegir salsa de soja com a base després pots afegir una mica de pasta, daus de tofu o altres condiments.

• Condiment de taula. Assecar encara més al forn temperatura mitjana, polvoritzar i barrejar amb altres ingredients com llavors, fruits secs, ratlladura de cítrics...

• L'oli de sèsam torrat combina molt bé amb aquesta alga.

• Afegir en un sofregit de ceba.

• Exemples: rotllos, empanades, truites, vins, pans, galetes, gaspatxos, sopes, amanides...

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

• Augmenta considerablement de mida quan es posen en remull, per la qual cosa cal tenir-ho en compte a l'hora d'agafar proporcions.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.

• Sabor suau i lleuger.

• Color verd intens (després de remullar).

• Textura suau (pot portar un nervi dur que es pot treure després del remull).

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


All Algas Desayunos sanos Aprende a cocinar Aprende a comprar Aprende a organizarte
10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

Aprende a comprar
No tothom pot comprar tot bio, ja sigui per diners o disponibilitat per trobar-los. Per això aquest article et permetrà ser més crític del que tries bio i a quin membre de la família és millor que se'l prengui. A més d'alternatives per la resta de la cistella que no pot ser eco.
Alga wakame

Alga wakame

Algas
Alga molt rica en calci i tenir un gust suau. Si et vols iniciar en el món de les algues et recomanem començar per aquesta verdura del mar.
Alga agar agar

Alga agar agar

Algas
Alga de gust neutre, saciant ideal per fer gelatines. Molt rica en sodi.
Alga Kombu

Alga Kombu

Algas
És una alga de les més riques en iode, tenir fibres curatives i ser un bon mineralitzant de l'organisme.
Alga nori

Alga nori

Algas
Alga amb més proteïnes i més provitamina A. És molt coneguda per ser ingredient principal del famós sushi. 
Alga espirulina

Alga espirulina

Algas
És una alga molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Considerant-se un aliment medicina ideal per estats de desnutrició, anèmia, falta de vitalitat...
Alga arame

Alga arame

Algas
Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
50% Proteïna animal 50% vegetal.

50% Proteïna animal 50% vegetal.

Aprende a comprar
Econòmicament, surt més a compte reduir la proteïna animal; que és molt cara i nociva si es menja en excés, i afegir proteïna vegetal eco que és de millor qualitat que la normal. Surtirà guanyant la teva butxaca i la teva salut.
Calendari d'estiu

Calendari d'estiu

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ens demana aliments de naturalesa freda amb les mínimas coccions com amanides, germinats, sucs, liquats, vapors lleugers, escaldats...
Alga cochayuyo

Alga cochayuyo

Algas
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
Alga dulse

Alga dulse

Algas
És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
Alga hiziqui

Alga hiziqui

Algas
Alga amb més calci i fibra. Més lenta de remullar i coure.
15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

Aprende a comprar
Després de llegir-lo, estaràs més conscienciat dels beneficis de consumir aliments bio. I et recomanem que per poc que puguis, el teu cos t'ho agrairà.
Calendari d'hivern

Calendari d'hivern

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa calenta i coccions calentes/llargues com guisats, bullits, forns, secs, desecats...
Calendari de primavera

Calendari de primavera

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ensdemanar aliments de naturalesa més neutra-fresca i expansius amb coccions lleugeres/crues com germinats, crus, vapors, saltejats, papillots, ...
Calendari tardor

Calendari tardor

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa neutra-calenta i coccions calentes/lleugeres com vapors llargs, saltejats lleugers, papillots, planxa...
Sistemes de coccions saludables

Sistemes de coccions saludables

Aprende a cocinar
Explicació dels diferents sistemes de cocció en relació, als efectes en la salut que ocasionen.
Back to top