És una alga de les més riques en iode, tenir fibres curatives i ser un bon mineralitzant de l'organisme.
VARIETATS:

• Ne-Kombu: arrel de kombu necessita un remull durant hores i aplicar una cocció ràpida. Sabor dolç i molt mineralitzant.

• Natto (Kombu en tires):

• Torero (Kombu instantani): Fils finíssims de kombu, gairebé no necessita cocció. Es pot afegir al final de les coccions.

• Kombu-ko (Pols de kombu): Kombu de molt bona qualitat amb sabor lleugerament dolç s'usa com a condiment.

• Pols de Kelp: Similar al kombu-ko. També s'usa com a condiment.

PROPIETATS:

• Àcid algínic que conté actua com depurador intestinal, amalgamant les toxines i eliminant-les. També és un enfortidor intestinal ideal per a malalties intestinals com la colitis.

• Àcid glutàmic estova fibres com els llegums pel que és ideal per augmentar la digestibilitat dels llegums a més d'estovar.

• Mucosa i manitol: Dos sucres que no incrementen el sucre en sang de manera que la poden prendre els diabètics.

És de les més riques en iode (1542-5307 ug / g) pel que prevé el goll. No caldrà comprar sal iodada.

• Ajuda a normalitzar el pes, tant quan hi ha un excés de pes com en desnutrició, gràcies a què afavoreix l'absorció de nutrients.

• Els xinesos fan servir el brou de kombu per tractar la gota.

• Destaca en tenir fibres curatives i un bon mineralitzant de l'organisme. Si és la kombu ràpida també en mucílags.

• Juntament amb la wakame rica en antioxidants vitamina C i E

• Fluïdificant de sang

• Regula tensió arterial

• Preveu l'absorció de radioactius.

QUANTITATS:

• 1 tira de Kombu de 10 cm per 2 tasses de llegums.

• 1 a 2 culleres soperes

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• 30 minuts de remull, coure abans de tallar. S'ha de cuinar 30 minuts (Gallega), 45 a 60 minuts (Japonesa), 40 minuts (Britànica).

• Torrat 5 minuts foc mitjà

• Forn 7 a 8 min. foc mitjà

• Olla a pressió 20 minuts.

• Bullit 60 minuts.

• Kombu Reial ràpida (35 minuts per brous, llegums i arròs integral)

• Tenir remullades i precuites tires de kombu a la nevera (es conserva diversos dies) per a usar en coccions ràpides.

• Preparar brou de kombu i guardar a la nevera per utilitzar com a base de diferents coccions: brous, consomés, cremes, purés, estofats, ..

• Posar la tira tal qual si la cocció són més de 60 minuts.

SUGGERIMENTS:

• Si s'usa l'alga Kombu es pot prescindir de sal a l'hora de cuinar. Es pot usar el seu brou o torrar al forn (7 a 8 minuts a temperatura mitjana) i usar com a condiment en comptes de sal.

• Bullida durant molt de temps s'aconsegueix un brou delicat i saborós anomenat doneu, que pot servir de base per a sopes, potatges, estofats, consomés...

• Afegir a la cocció de llegums per estovar i fer-les més digestives.

• Un cop cuita es pot utilitzar com qualsevol altra verdura i afegir en verdures saltejades, en plats de cereals amb verdures...

• Sofregida com a guarnició i farcit juntament amb altres verdures o ingredients.

• Kombu real (ràpida) en rotllos de primavera, empanades i pastissos salats.

• Pickles o adobats casolans.

• En general totes les algues es poden usar en qualsevol tipus de plat, però hi ha per la seva consistència que són més idònies per a algunes preparacions.

• Es recomana començar per una classe provar en diferents plats i quan ja estiguem familiaritzats introduïm les altres, però també de forma progressiva. La kombu és ideal per iniciar-te al món de les verdures de mar, ja que la pots introduir en brous, per coure llegums... i no varia gaire el gust deixant totes les seves propietats en el brou. L'alga es pot menjar o no.

• Guardar en lloc sec i en un recipient hermètic perquè no agafin humitat i mantinguin el seu sabor.

• Si s'humitegen es poden assecar al forn a baixa temperatura.

• Pot aparèixer en la superfície sals i sucres de la pròpia alga, són de color blanc i es deuen a un canvi de temperatura o humitat.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Coneguda com Kelp.

• Origen marí.

• Color marró per la seu pigment de fucoxantina.

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


All Algas Desayunos sanos Aprende a cocinar Aprende a comprar Aprende a organizarte
10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

Aprende a comprar
No tothom pot comprar tot bio, ja sigui per diners o disponibilitat per trobar-los. Per això aquest article et permetrà ser més crític del que tries bio i a quin membre de la família és millor que se'l prengui. A més d'alternatives per la resta de la cistella que no pot ser eco.
Alga wakame

Alga wakame

Algas
Alga molt rica en calci i tenir un gust suau. Si et vols iniciar en el món de les algues et recomanem començar per aquesta verdura del mar.
Alga agar agar

Alga agar agar

Algas
Alga de gust neutre, saciant ideal per fer gelatines. Molt rica en sodi.
Alga Kombu

Alga Kombu

Algas
És una alga de les més riques en iode, tenir fibres curatives i ser un bon mineralitzant de l'organisme.
Alga nori

Alga nori

Algas
Alga amb més proteïnes i més provitamina A. És molt coneguda per ser ingredient principal del famós sushi. 
Alga espirulina

Alga espirulina

Algas
És una alga molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Considerant-se un aliment medicina ideal per estats de desnutrició, anèmia, falta de vitalitat...
Alga arame

Alga arame

Algas
Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
50% Proteïna animal 50% vegetal.

50% Proteïna animal 50% vegetal.

Aprende a comprar
Econòmicament, surt més a compte reduir la proteïna animal; que és molt cara i nociva si es menja en excés, i afegir proteïna vegetal eco que és de millor qualitat que la normal. Surtirà guanyant la teva butxaca i la teva salut.
Calendari d'estiu

Calendari d'estiu

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ens demana aliments de naturalesa freda amb les mínimas coccions com amanides, germinats, sucs, liquats, vapors lleugers, escaldats...
Alga cochayuyo

Alga cochayuyo

Algas
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
Alga dulse

Alga dulse

Algas
És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
Alga hiziqui

Alga hiziqui

Algas
Alga amb més calci i fibra. Més lenta de remullar i coure.
15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

Aprende a comprar
Després de llegir-lo, estaràs més conscienciat dels beneficis de consumir aliments bio. I et recomanem que per poc que puguis, el teu cos t'ho agrairà.
Calendari d'hivern

Calendari d'hivern

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa calenta i coccions calentes/llargues com guisats, bullits, forns, secs, desecats...
Calendari de primavera

Calendari de primavera

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ensdemanar aliments de naturalesa més neutra-fresca i expansius amb coccions lleugeres/crues com germinats, crus, vapors, saltejats, papillots, ...
Calendari tardor

Calendari tardor

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa neutra-calenta i coccions calentes/lleugeres com vapors llargs, saltejats lleugers, papillots, planxa...
Sistemes de coccions saludables

Sistemes de coccions saludables

Aprende a cocinar
Explicació dels diferents sistemes de cocció en relació, als efectes en la salut que ocasionen.
Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.