Proteïna pels vegans
És una alga molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Considerant-se un aliment medicina ideal per estats de desnutrició, anèmia, falta de vitalitat...
PROPIETATS:

• Gran aportació de proteïnes d'alt valor biològic 65%. 5 vegades més digestiva que la proteïna animal. Aporta els 8 aminoàcids essencials per al nostre cos. Destaquem el triptòfan aminoàcid essencial per a la salut del sistema nerviós, descans, son, tranquil·litat.

• Petita quantitat de iode.

• Antienvelliment per la seva concentració de nutrients molt assimilables i antioxidants (Vit. I, betacarotè)

• Gran quantitat de ferro molt assimilable. Pel que es recomana en casos d'anèmia, desmineralització, esgotament.

• Rica en vitamines del grup B (B3, B6, B9, B12)

• Conté Àcid gamma linoleic important per a pell, ungles i cabell.

• Minerals a destacar: Ferro, calci, fòsfor, magnesi, manganès, seleni, zinc)

• Ajuda a recuperar la forma física, energia, vitalitat.

• La clorofil·la és el pigment que activa el peristaltisme pel que és ideal per al restrenyiment. També ajuda a normalitzar la secreció dels sucs gàstrics per a la correcta digestió. Millora la circulació, perquè augmenta el diàmetre dels vasos sanguinis. A més de ser un regenerador hepàtic i desintoxicant de l'organisme.

QUANTITAT:

• 3 a 4g repartits entre els àpats.

UTILITZACIÓ:

• Se sol consumir en forma de càpsules.

SUGGERIMENTS:

• Es pot barrejar en sucs de fruites i hortalisses o bé barrejat en guacamole, hummus, en salses...

• En cas d'alga d'aigua dolça. Comprar alga de qualitat, conreada en ecosistemes purs, ja que les algues tendeixen a absorbir el que creix al seu voltant com els metalls pesats.

EFECTES SECUNDARIS:

• En general no té, però en persones més sensibles pot donar:

• Sigueu i restrenyiment. Pel que es recomana augmentar en 500 ml de líquid extra repartit amb la presa de l'alga.

• Febre, perquè el cos necessita cremar l'aportació extra d'aminoàcids de l'alga.

• Lleuger mareig, disminuir la dosi i si no desapareix consultar amb un naturòpata.

• Mal de panxa

• Lleugera picor o erupció.

CONTRAINDICACIONS:

• Hipertiroïdisme.

• Hipotiroïdisme iniciar dosis molt petites, anar augmentant progressivament amb la supervisió de l'endocrí.

• Nens molt petits sobretot menors de 3 anys. Per a majors consultar dosis amb un especialista.

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color blau verdós pel seu pigment de clorofil·la i de ficocoanina.

• L'ONU mitjançant l'Institut Intergovernamental recomana l'ús de les microalgues contra la malnutrició aguda, crònic, i per al desenvolupament sostenible.

• Alga usada per la NASA per enriquir la dieta dels astronautes.

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


All Algas Desayunos sanos Aprende a cocinar Aprende a comprar Aprende a organizarte
10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

Aprende a comprar
No tothom pot comprar tot bio, ja sigui per diners o disponibilitat per trobar-los. Per això aquest article et permetrà ser més crític del que tries bio i a quin membre de la família és millor que se'l prengui. A més d'alternatives per la resta de la cistella que no pot ser eco.
Alga wakame

Alga wakame

Algas
Alga molt rica en calci i tenir un gust suau. Si et vols iniciar en el món de les algues et recomanem començar per aquesta verdura del mar.
Alga agar agar

Alga agar agar

Algas
Alga de gust neutre, saciant ideal per fer gelatines. Molt rica en sodi.
Alga Kombu

Alga Kombu

Algas
És una alga de les més riques en iode, tenir fibres curatives i ser un bon mineralitzant de l'organisme.
Alga nori

Alga nori

Algas
Alga amb més proteïnes i més provitamina A. És molt coneguda per ser ingredient principal del famós sushi. 
Alga espirulina

Alga espirulina

Algas
És una alga molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Considerant-se un aliment medicina ideal per estats de desnutrició, anèmia, falta de vitalitat...
Alga arame

Alga arame

Algas
Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
50% Proteïna animal 50% vegetal.

50% Proteïna animal 50% vegetal.

Aprende a comprar
Econòmicament, surt més a compte reduir la proteïna animal; que és molt cara i nociva si es menja en excés, i afegir proteïna vegetal eco que és de millor qualitat que la normal. Surtirà guanyant la teva butxaca i la teva salut.
Calendari d'estiu

Calendari d'estiu

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ens demana aliments de naturalesa freda amb les mínimas coccions com amanides, germinats, sucs, liquats, vapors lleugers, escaldats...
Alga cochayuyo

Alga cochayuyo

Algas
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
Alga dulse

Alga dulse

Algas
És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
Alga hiziqui

Alga hiziqui

Algas
Alga amb més calci i fibra. Més lenta de remullar i coure.
15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

Aprende a comprar
Després de llegir-lo, estaràs més conscienciat dels beneficis de consumir aliments bio. I et recomanem que per poc que puguis, el teu cos t'ho agrairà.
Calendari d'hivern

Calendari d'hivern

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa calenta i coccions calentes/llargues com guisats, bullits, forns, secs, desecats...
Calendari de primavera

Calendari de primavera

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ensdemanar aliments de naturalesa més neutra-fresca i expansius amb coccions lleugeres/crues com germinats, crus, vapors, saltejats, papillots, ...
Calendari tardor

Calendari tardor

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa neutra-calenta i coccions calentes/lleugeres com vapors llargs, saltejats lleugers, papillots, planxa...
Sistemes de coccions saludables

Sistemes de coccions saludables

Aprende a cocinar
Explicació dels diferents sistemes de cocció en relació, als efectes en la salut que ocasionen.
Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.