Alga d'aigua dolça
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
PROPIETATS:

• És rica en minerals i oligoelements (calci, magnesi, fòsfor, ferro, silici, iode, manganès, zinc...)

•Calci (1160 mg/100g)

•Sodi: 3460 mg/100g Per augmentar la tensió en persones que la tenen baixa.

•Ferro: 30,59 mg/100g

•Alta en Mg 1010 mg/100g. Inhibeix la formació de pedres d'oxalat càlcic en el ronyó, millora la resposta insulínica, combatre malaltia de la retina i l'arteriosclerosi. Per combatre l'estrès. Rampes musculars. Fatiga...

•Potassi 1250 mg/100g

•Baix contingut en iode 490 hug/100g activa el metabolisme de manera que és ideal per al control de pes. Preventiu d'hipotiroïdisme.

• És rica en vitamines (B9, B12, E, betacarotè ...) Vitamines antioxidants C i E (1,68 mg/100g)

• Proteïna: 11,26 g/100g. Conté tots els aminoàcids essencials i destaca el contingut en L-cisteïna aminoàcid mucolític, antioxidant, protector hepàtic, eliminador de metalls pesants.

Depuratiu: Alt en Ac. Algínic i alginats aquests actuen com depuradors intestinals, amalgamant les toxines i eliminant-les. També és un enfortidor intestinal ideal per a malalties intestinals com la colitis.

Evita problemes cardiovasculars gràcies a les seves propietats anticoagulants i antitrombòtiques.

• En dietes revitalitzants o reconstituents, per la seva generosa composició en minerals i oligoelements com el calci, el magnesi, el ferro, el manganès...

Fibra: 47,5 g. La seva fibra respecta la flora microbiana, no agredeix, suavitza i desinflama la mucosa intestinal i per això es recomana tant en casos de restrenyiment com de diarrees cròniques. Saciant, els seus mucílags proporció una acció antiàcida estomacal i antigastritis. Evita l'absorció del colesterol a l'intestí.

• Es recomana per prevenir el goll, en dietes depuratives, en persones que estan sotmeses o han passat per tractaments de quimioteràpia, radiacions..., en persones amb colesterol, obesitat, trastorns hepàtics, problemes gastrointestinals (acidesa, colitis...) , infeccions, reumatismes, osteoporosi, fatiga, caiguda del cabell, ungles fràgils, problemes de pell. És recomanable en totes les edats.

QUANTITATS:

• 1 a 2 culleres soperes per persona en cada àpat.

• 15g alga = Calci got de llet.

• Menjar diàriament. No cal que siguin presents en tots els plats. Es poden barrejar amb tots els ingredients.

UTILITZACIÓ:

• En cru: Remullar l'alga en aigua de baixa mineralització durant tota la nit. Unes hores abans de menjar, colar i ruixar amb abundant suc de llimona i deixar reposar fins l'hora de dinar. D'aquesta manera resulta ideal per barrejar amb les amanides. Si ens hem oblidat de posar-la en remull, podem escaldar i després es deixa reposar tapada de 30 'a 2 hores, es cola, es passa per aigua freda i s'amaneix.

• Cuinada: La cocció del cochayuyo és d'uns 15 - 30 minuts (depèn de si ens agrada una textura més cruixent o més tova).

• Si el temps de cocció dels altres ingredients del plat és d'uns 30 'podem posar a coure l'alga a la vegada. Si els altres ingredients triguen més a coure podem posar-la a mitja cocció i si triguen menys podem coure prèviament l'alga durant uns minuts podent després aprofitar l'aigua de la cocció. Si ho afegim a saltats de verdures... que no portin aigua serà necessària alguna de les preparacions prèvies indicades (bullit, escaldat o remullat).

SUGGERIMENTS:

• Es pot usar igual com faries servir un bolet saltada, en plats de pasta, cremes, purés, estofats, guisats...

ALTRA INFORMACIÓ:

• Color marró pel seu pigment de fucoxantina.

• Aspecte: rodones de color marró clar o una peça gran marró clar. En ambdós casos l'interior és buit amb diferents cel·les en forma de fils.

 

BIBLIOGRAFIA:

Algas de Galicia, alimento y salud. www.algamar.com

Algas. Las verduras del mar. Montse Bradford. Océano Ambar.

Libro Medicina integrativa ed. Masson David Rabel.

US Department of Agriculture - Japan Nutritionist Association.


All Algas Desayunos sanos Aprende a cocinar Aprende a comprar Aprende a organizarte
10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

10 Consells per quan no es pot comprar tot ecològic.

Aprende a comprar
No tothom pot comprar tot bio, ja sigui per diners o disponibilitat per trobar-los. Per això aquest article et permetrà ser més crític del que tries bio i a quin membre de la família és millor que se'l prengui. A més d'alternatives per la resta de la cistella que no pot ser eco.
Alga wakame

Alga wakame

Algas
Alga molt rica en calci i tenir un gust suau. Si et vols iniciar en el món de les algues et recomanem començar per aquesta verdura del mar.
Alga agar agar

Alga agar agar

Algas
Alga de gust neutre, saciant ideal per fer gelatines. Molt rica en sodi.
Alga Kombu

Alga Kombu

Algas
És una alga de les més riques en iode, tenir fibres curatives i ser un bon mineralitzant de l'organisme.
Alga nori

Alga nori

Algas
Alga amb més proteïnes i més provitamina A. És molt coneguda per ser ingredient principal del famós sushi. 
Alga espirulina

Alga espirulina

Algas
És una alga molt rica en proteïnes d'alt valor biològic i ferro. Considerant-se un aliment medicina ideal per estats de desnutrició, anèmia, falta de vitalitat...
Alga arame

Alga arame

Algas
Alga amb molt poc contingut de sodi, però rica en iode i calci. El seu gust, no és molt intens, podria ser la tercera alga amb la que t'inicies.
50% Proteïna animal 50% vegetal.

50% Proteïna animal 50% vegetal.

Aprende a comprar
Econòmicament, surt més a compte reduir la proteïna animal; que és molt cara i nociva si es menja en excés, i afegir proteïna vegetal eco que és de millor qualitat que la normal. Surtirà guanyant la teva butxaca i la teva salut.
Calendari d'estiu

Calendari d'estiu

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ens demana aliments de naturalesa freda amb les mínimas coccions com amanides, germinats, sucs, liquats, vapors lleugers, escaldats...
Alga cochayuyo

Alga cochayuyo

Algas
Alga molt rica en minerals, oligoelements, fibra i proteïnes. Cal remullar-la tota la nit.
Alga dulse

Alga dulse

Algas
És l'alga més rica en ferro i amb moltes proteïnes. De gust molt intens, utilitzar-la com aliment medicina o bé que sigui de les últimes a introduir.
Alga hiziqui

Alga hiziqui

Algas
Alga amb més calci i fibra. Més lenta de remullar i coure.
15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

15 Diferències entre els aliments eco i els convencionals

Aprende a comprar
Després de llegir-lo, estaràs més conscienciat dels beneficis de consumir aliments bio. I et recomanem que per poc que puguis, el teu cos t'ho agrairà.
Calendari d'hivern

Calendari d'hivern

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa calenta i coccions calentes/llargues com guisats, bullits, forns, secs, desecats...
Calendari de primavera

Calendari de primavera

Aprende a comprar
En aquesta època el cos ensdemanar aliments de naturalesa més neutra-fresca i expansius amb coccions lleugeres/crues com germinats, crus, vapors, saltejats, papillots, ...
Calendari tardor

Calendari tardor

Aprende a comprar
En aquesta època, el cos ens demanar aliments de naturalesa neutra-calenta i coccions calentes/lleugeres com vapors llargs, saltejats lleugers, papillots, planxa...
Sistemes de coccions saludables

Sistemes de coccions saludables

Aprende a cocinar
Explicació dels diferents sistemes de cocció en relació, als efectes en la salut que ocasionen.
Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.