El carabassó una hortalissa de gust bastant neutre ideal per començar a provar verdures. En forma de tallarines és més divertit!

 

INGREDIENTS:

1 carbassó gran

Barreja d'espècies "La Toscana" (sal marina, orenga, pebrot vermell dessecat, alfàbrega, pebre negre, tomàquet deshidratat, all, ceba, romaní, farigola i marduix). Es pot substituir per qualsevol altre que t'agradi més.

Oli d'oliva extra verge 1 º comprensió en fred.

Sal maldom o sal marina

PREPARACIÓ:

Rentar molt bé el carbassó, amb un fregall de fibra de coco (si no és ecològic millor treure-li la pell) i amb un pelador fer tires fines com si quedessin tallarines. Aquests els posarem en una vaporera i el deixarem 5 a 10 minuts depenent de si ens agrada les textures més o menys cruixents. Podem disminuir el temps de cocció o augmentar, però mai superar els 20 minuts per evitar la pèrdua excessiva de vitamines.

Presentació: Posar en el plat el carbassó al vapor afegir les espècies, sal i oli al gust.

NOTES:

Forma de prendre: De primer plat sol o acompanyat de cereal o pasta o bé com a guarnició d'un peix, carn, ou, tofu, seitan, tempeh

Advertència: Si ets hipertens no afegir la sal. Si tens problemes de sobrepès o estàs seguint una dieta baixa en greix afegir 1 cullerada de postres d'oli. Si té problemes digestius com úlceres, acidesa... vigilar amb el tipus d'espècies que afegeixes.


Back to top