Mètode del plat de Harvard a l'española per aprendre a menjar més sa.

 

El mètode el plat va ser dissenyat per la Universitat de Harvard, però els organismes científics i col.legis de dietistes-nutricionistes espanyols, han modificat un xic les recomanacions per adaptar-los a la nostra zona, com canviar el tipus d’oli a utilitzar. És un mètode molt senzill que funciona, perquè no s’ha de pesar res, només seguir unes proporcions i modificar el tamany del plat en funció l’edat de la persona.

Si et fixes en la imatge consta de:

  • ½ plat de verdura
  • ¼ de plat d’hidrats de carboni integrals
  • ¼ de plat de proteïna, alternant animal i vegetal
  • De postre fruita i per beure aigua.
  • Hi ha un excepció el dia que mengis llegums com és un aliment ½ proteïna ½ hidrat llavors la proporció queda modificada a ½ plat verdura i ½ plat llegums.

 

METODO PLATO 

Si menges cada dia utilitzant aquest mètode, veuràs millora en la teva salut i qualitat de vida ja que aportaràs al cos tots els nutrients que el cos necessita per fer les seves funcions vitals. Ara bé, cal que sàpigues què: aquesta és la base per després personalitzar-lo en el cas de estar vivint moments vitals de la vida com: creixement, embaràs, lactància, menopausa, vellesa, vegetarians, esportistes, malalties o símptomes. Llavors cal potenciar cert aliments en concret o augmentar o reduir la quantitat d’aquestes proporcions. Si és el teu cas, vull que sàpigues que estic a la teva disposició per si em necessites al 609 56 66 36.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.