En un estudi sobre les aigües espanyoles analitza 71 aigües embotellades i les aigües potables de 320 poblacions espanyoles i a partir de les recomanacions de la ESPGHAN (Sociedad Europea de pediatria gastro-enterologia, hepatologia i de nutrició) conclou amb:

 

La concentració de fluorurs en les aigües de les aixetes es menor a 0,6ppm, per lo que afegir fluor artificial aquestes pot ser interesant per prevenir riscos de càries. Aquesta recomanació és respecte el fluor, però per triar una bona aigua s'han de mirar altres aspecte com el sodi, el clor, els nitrats, la restes de tòxics com pesticides... és per això que AEP (Associació Espanyola de Pediatria) no recomana que els nostres fill beguin aigua de l'aixeta. Incloent els nadons de 0 mesos (per preparar els biberons) fins els 14 anys. 

Respecte l'anàlisi d'aigua embotellada conclou amb:

  • 7 no aptes pel consum en la infància per risc de fluorosis.
  • 10 tenen un contingut de 0,6-1 ppm es consideren aigües fluorades.
  • 15 tenen un contingut de 0,3 -0,6 ppm
  • La resta de les 71 tenen < 0,3
  • A Espanya hi han unes 115 empreses que comercialitzen agua embotellada per lo que hi han unes 44 que no han sigut estudiades per manca de col.laboració i algunes de les estudiades que no tenien valors analitzats pel fluor.

 

Si vols saber quines marques de tota Espanya has d'evitar pel consum dels teus fills, subscriu-te i podrás veure a la web aquesta llista i molts més articles amb informació privilegiada e interesant per la salut dels teus fills. 


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.