Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

Abans de dir ecccsss !!!! Sigues positiva, llegeix aquest article i dóna'ls hi una oportunitat.

Les algues són les verdures del mar, i com a tals, la seva aportació calòrica és molt baixa, però amb un valor nutricional molt alt. Per això és un aliment essencial en la nostra cuina.

En aquest article destaquem només, les propietats de les algues, per potenciar el creixement i l’enfortiment d’ungles, cabells i ossos. Tot això, és gràcies a la seva riquesa en minerals com el calci, magnesi, fòsfor... minerals que juntament amb la vitamina D, que la obtenim de prendre el sol. Aconseguim una bona sinèrgia i un creixement òptim i natural. Però les propietats de les algues són molt àmplies i per això et convidem a que et quedis amb aquest article i t’informis!

Destacar que 15g d’algues hidratades equival al calci d’1 got de llet. Amb una absorció i biodisponibilitat molt bona. Aquesta és una ració d’adult, al final de l’article parlem de les recomanacions en els nens.

La seva aportació en proteïnes (amb tots els aminoàcids essencials, entre d’altres), és material valuós, per potenciar el creixement fins l’adolescència. Per lo que són fantàstiques, per acabar de completar alguns plats i fer-los molt més nutritius.

Per això espero que hagis canviat l’expressió eccsss! Per mummm... ! M’ho rumiaré i llegiré més de com les puc introduir. Només comentar-te, que per fer-ho bé, no hem d’oblidar que les algues, són un aliment ric en iode, un mineral que activa el metabolisme. Per evitar una pèrdua de pes o augment de nerviosisme o hiperactivitat, la incorporació d’algues en els més petits de la casa, s’ha de fer consultant a un dietista o nutricionista expert. Pels adolescents no hi tant de problema, però pels més petits, s’ha de saber quantitats i quines són les millors varietats  i com cuinar-les perquè siguin acceptades per tots els membres de la família. A continuació comparteixo amb tú, algunes de les consideracions a tenir presents:

Pels nadons de menys 1 any, evitar donar algues, ni en forma de brou ni de llet vegetal (les eco son enriquides en calci d’algues), ni les algues en els purés.

A partir de l’any ja les podem introduir. Pels nens entre 1 a 3 anys només donarem la varietat Nori o Espagueti de mar (algun floquet com si d’una espècie es tractés, afegint-la en una crema o un guisat, una truita...) o Agar-agar (en forma gelatina de fruites naturals o per espessir una salsa.) Aquestes són varietats, contenen menys iode. I si es pren “llet” vegetal enriquida en calci d’algues,  com a molt un got de la mida d’un iogurt o bé per afegir com a ingredient d’algún plat com: una coca o flam. Si es pren un brou fet amb alga kombu com a molt 100 ml.

A partir dels 3 anys i fins entrada l’adolescència, les proporcions de llets vegetals bio enriquides amb calci d’algues, i la incorporació d’altres varietats d’algues en la dieta diària dependrà de l’edat del nen.

Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.