El brècol té moltes propietats a més de tenir un gust molt fi. Ideal per iniciar-te en el món de les cols. Amb salsa de poma, no tens la sensació d'estar menjant verdura.

 

INGREDIENTS: 

(2 persones)

1 brècol mitjà

1 cullerada sopera de vinagre d'umeboshi

2 cullerades soperes de xarop concentrat líquid de poma 

1 cullerada postres de suc de gingebre (sense la fibra)

1 cullerada sopera d'oli d'oliva extra verge 1 º pressió en fred

PROPIETATS:

Brècol:Anticancerigen, molt ric en calci, vitamina C, fitoquímics

Vinagre d'umeboshi:alcalinitzant, digestiu ric en minerals... 

Concentrat de poma:depuratiu i dolç ric en vitamines i minerals... 

Gingebre:digestiu, refrescant, antivòmits, picant...

PREPARACIÓ:

Rentar el brècol, tallar el tronc i reservar-lo per fer brou de verdures (és molt ric en calci) i col·locar els arbrets en una olla o màquina per fer al vapor. Cuinar 15 minuts, màxim. Si es vol més cruixent i que mantingui més el color fer menys minuts.

Per a la salsa agafem el gingebre i els ratllem. Seguidament la ratlladura l'espremem amb les mans netes quedant-nos només amb el suc de gingebre, d'aquesta manera no pica tant. I ho posarem en un gotet on afegirem l'oli, el vinagre, el concentrat de poma i ho remenarem fins a obtenir una salsa emulsionada.

Servir el brècol acabat fer i afegir la salsa al gust.

NOTES:

Si no es té vinagre d'umeboshi es pot utilitzar de poma encara que el sabor quedarà diferent ja que aquest és àcid salat per això no se li afegeix sal a la salsa que juntament amb el concentrat de poma queda un gust àcid-dolç. Per tant amb el vinagre de poma afegirem ½ cullera de moca rasa de sal marina. Si no es té el concentrat se li podria afegir mel, però també el gust quedarà modificat ja que el concentrat de poma té un gust boníssim difícil de substituir. Amb la mel li donem la dolçor, però no el gust. Millor triar una mel suau com la de taronger.

També se li pot afegir menta fresca ben picada combina molt bé.

Si t'agrada la verdura més cruixent pots cuinar el bròquil 10 minuts i si t'agrada més passat 20 minuts. Però com més temps més pèrdua de vitamines i del color original.

El concentrat de poma i vinagre d'umeboshi es compra en herbodietètiques. Jo he utilitzat el concentrar líquid de Can Valls.

 


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.