Puré depuratiu i remineralitzant, ideal en dietes depuratives o en malalties com l'osteoporosi, l'anèmia, el raquitisme... Al ser ric en fibra també és molt aconsellable quan es pateix restrenyiment.
INGREDIENTS:

3 litres d'aigua embotellada o filtrada

2 cebes o 2 porros mitjans

1 cap d'alls petit o ½ de gran

3 tiges d'api

2 cors de carxofes

3 ravanets grans o 1 nap negre (pot ser blanc)

2 pastanagues o 1 rodella de carbassa petita. (200 g aprox.)

150 g de bròquil.

5 bolets shitake grans

1 patata gran

1 tija de 10x3 cm d'alga kombu

1 rodanxa de gingebre fresc 1 cm de gruix

Oli d'oliva extra verge

1 cullerada de postres de Shiro miso (fermentat d'arròs i soja) en cada bol de brou (opcional)

Pols d'oritiga (opcional)

PROPIETATS:

Pols d'ortiga: L'ortiga és una planta rica en minerals entre ells destaca el calci i ferro. Per això afegir ortiga als plats, ja sigui de decoració o com si fos una verdura més aconseguirem enriquir els plats amb aquests minerals tan necessaris com per combatre anèmies, osteoporosi, afavorir el creixement, per nodrir la sang, embaràs i lactància... 

Alga Kombu

Raves, carxofes, bròquil, shitakes, naps, api, alls, cebes, porros, gingebre tots comparteixen, la característica de ser depuratius i diürètics. Porten diferents substàncies com el sofre que ens va bé per dietes depuratives indicades en casos de cel·lulitis, fetge gras o inflamat, retenció de líquids, sobrepès...

PREPARACIÓ:

Afegir aigua mineral freda en una cassola gran. Recorda de no afegir sal, d'aquesta manera aconseguirem, que tots els minerals i vitamines passin a l'aigua. Posteriorment ja s'afegirà si es vol. A continuació s'afegeix l'alga kombu, recorda que és opcional però aportaràs al brou més substàncies depuratives i minerals aconseguint un brou més nutritiu, depuratiu i saludable. Seguidament afegirem totes les verdures. Tot això ha de bullir a foc lent durant 90 minuts. Retirarem el tall de gingebre.

A continuació es trituren tots els ingredients i passar pel xinès o colador per aconseguir un puré de consistència fina. Per decorar el puré s'hi pot afegir sèsam torrat o pols d'ortiga. 

En els dos casos es pot afegir 1 cullera de postre de shiro miso i en el cas del puré 1 cullera de postre d'oli d'oliva, tot i que, és opcional.

NOTES:

Si es vol un brou també ric en calci però no tan vegetarià i depuratiu es pot afegir uns ossos de pollastre sense la pell i pernil ecològics. (Consultar com desgreixar un brou a trucs de cuina).

Si volem aconseguir un efecte més laxant no passarem el puré pel xino o colador sinó que ens el menjarem amb tota la seva fibra.

Ens podem menjar el puré per una banda i el brou, per l'altre. En aquest últim el podem acompanyar d'uns dauets de tofu (bullit 15 minuts) + 1cullera de postre de sèsam negre (torrat) i una cullera de postre d'algues hidratades.


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.