Plat de consistència cremosa i dolça, ideal per quan es té apetent per aliments dolços i làctics cremosos com els postres de cullera.
237 kcal/100g de crema. 

INGREDIENTS:

1 ceba gran

500 g carbassa

0,5 cullerada de moca de sal marina

Nou moscada

Pebre (opcional)

1 cullerada de postres oli d'oliva extra verge.

PROPIETATS:

Plat de 237 kcal.

Crema dolça molt digestiva apta per a totes les edats, però especialment per a persones amb debilitat digestiva com gent gran, gent amb acidesa estomacal...

Rica en antioxidants Vit.A, E i el sofre de la ceba és ideal per a la salut dèrmica i ocular. Interessant per potenciar el bronzejat i protegir-nos de les radiacions solars.

Rica en hidrats de carboni, amb gust dolç, que ajuda a calmar l'ansietat pels dolços en dietes hipocalòriques.

Rica en àcid fòlic pel que és idònia per embarassades i dones que planifiquin un embaràs o persones amb anèmia per falta d'aquesta vitamina. Tant per a mantenir la salut nerviosa i cardíaca. Es recomana si estàs estressada, amb ansietat o altres malalties del tipus nerviós.

Per la seva composició en licopè és molt indicada en malalts oncològics sobretot pròstata, pulmó, estómac, bufeta, úter...

Indicada en malalties inflamatòries com l'artritis, dolor...

PREPARACIÓ:

Pelar i tallar la ceba a mitges llunes (fines)

Afegir l'oli a la cassola, on vagis a cuinar la crema. Amb el foc baix. Afegir la ceba i la sal, perquè la ceba deixi anar l'aigua més ràpid i es cogui sense la necessitat a afegir més oli. Cuinar a foc lent fins que estigui transparent, perquè desprengui el seu sabor dolç i estigui més saborosa.

Al mateix temps que es fa la ceba,  tallarem la carbassa a tires o daus no gaire gruixuts, perquè es cogui abans.

Quan estigui transparent la ceba, afegir la carbassa i una mica d'aigua sense que arribi a cobrir els ingredients. Ja que la carabassa deixarà anar aigua i si ens passem la crema quedarà molt líquida.

Quan faltin 10 minuts afegir ½ cullera de moca de nou moscada i deixar 10 minuts més. Un total de 20 minuts.

Servir en bols i es pot decorar amb més nou moscada i pebre o sèsam o un rajolí de salsa de soja, o uns encenalls de parmesà...

 

NOTES:

No es recomana afegir sal, pebre o salsa de soja a persones hipertenses o amb retenció de líquids.

Els diabètics la poden prendre, però només un cullerot soper ras i controlant la resta d'hidrats de carboni del menú.

Vigilar no passar-nos amb la nou moscada ja que ens espatllaria el gust de la crema.

 


Back to top
Las cookies facilitan la prestación de nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, usted acepta que utilizamos cookies.